Starta nyttja aromolja för delikat doft i ert hem.

Utifall man vill pröva något nytt som kan få ert hem att upplevas som mycket gosigt samt väldoftande så ska du lära dej mera om oljor med lukt. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Vilken typ av eteriska oljor och aromolja menar du doftar rätt?

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

doft

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Skaffa några doftkrus med ljus så kan du börja experimentera med olika oljor som gör dig avslappad och på gott humör. I webbutiker som allt-fraktifritt så finner man många olika dofter och det är lätt att skaffa de som man gillar bäst och är nyfiken på.

Anpassa dofterna till gällande väderlek. Under vintern så är tända ljus mysigt och det passar bra med ljusen som avger god doft och värme. eteriska oljor billigt En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Du behöver inte nöja dig med smaken eller doften från bara en olja, blanda olika och skapa egna favoriter.

En kul grej för att aktivera familjen och så att alla är överens kan vara att prova olika dofter tillsammans. Ett gammalt beprövat knep att hålla löss borta är att gnida lite aromolja bakom öronen och halsens hårkant. Löss tycker inte om samma dofter som oss, så detta är ett bra exempel då aromolja gör ännu mera nytta.

Du kan ge ditt morgonkaffe alternativt barnens kolsyrade vatten helt egna smaker.

Billigare läsk än att tillstätta 1 droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du kolsyrar finns knappast. Det här är kul och det särskilt för dig som behöver lite förändring.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Känner du dig mulen och kulen? Pigga upp dig själv med en god kopp kaffe med polkagris eller eukalyptyssmak. Lite pepparmintolja i kaffet eller ditt kolsyrade vatten kan ordna en krånglande mage.

Stanna inte upp i ditt experimenterande med olika smaker och dofter, tänk på att det finns oändliga varianter. Släpp skaparlustan fri ! En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Har man familj så behöver man ju lite olika smaker så att alla får något som de gillar och det ska man tänka på då man beställer oljorna.